Horecageluid – wat doet u eraan?

Horecageluid oftewel horecalawaai is een onderwerp waar iedereen de mond van vol heeft. Bent u horeca ondernemer, dan heeft u waarschijnlijk vaker dan u lief is te maken met problemen rond horecageluid. Of u nu een kroeg, restaurant of andere horecagelegenheid heeft, er zullen altijd mensen in de omgeving zijn die klagen over horecalawaai.

Als ondernemer heeft u te maken met strenge regels rond horecageluid. Zowel de Wet Milieubeheer als gemeentes kennen stringent beleid inzake horecalawaai en deze regels worden streng gehandhaafd. Met name als het gaat om muziek, zijn de normen voor horecageluid bijzonder zwaar. Hoe kun u als ondernemer de regels rond horecageluid correct toepassen en toch goede zaken doen? Dit is wat de experts van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGIGroep) hierover zeggen:

Horecalawaai en geluidsmeting
Om iets te kunnen doen aan horecageluid moet u in de eerste plaats weten hoeveel geluid u produceert. Een geluidshinder inspectie is in feite de eerste stap in het oplossen van problemen met horecalawaai. De experts van de KGIGroep kunnen metingen verrichten om exact de hoeveelheid horecageluid van uw onderneming vast te stellen. Het gaat dan niet alleen om het directe horecalawaai vanuit uw bedrijf, maar ook in relatie tot omliggende woningen en wat daarbij toelaatbaar is. Deze metingen kunnen van belang zijn voor een vergunningtraject, maar ook als er klachten zijn over horecalawaai.

Horecageluid en isolatie- of geluidswerende maatregelen
Is eenmaal een betrouwbare meting van het horecalawaai opgesteld, dan kan de KGIGroep u adviseren over geluidswerende maatregelen en/of isolatie van uw bedrijf. Soms is het al voldoende te weten wat de grenzen zijn van het toelaatbare horecageluid; in andere gevallen kan met geluidsbegrenzing en/of isolatie het horecalawaai beperkt worden. Zodat u als ondernemer weer zonder problemen uw bedrijf kunt exploiteren!

Wilt u weten wat de KGIGroep voor u kan doen op het gebied van horecageluid of horecalawaai? Neem dan contact op: